Wil je meer weten? Bel, app of vul het contactformulier in.

Over ons

Het idee van het gerookte ei komt uit Australië. De familie Kos is eigenaar van het idee. Op hun 'free range' kippenboerderij hebben zij de techniek van het koud roken ontdekt.

Na 3 jaar testen is dit proces verfijnd en zorgt het voor exact de juiste temperatuur, luchtvochtigheid, rook volume en tijd precisie.

Met als resultaat dit prachtige product  SMOKED EGGS.

Sinds mei 2019 hebben wij dit te gekke idee naar Europa gehaald en roken wij vanuit het mooie Brabant kleine batches met eieren. 

Waarom doen we dit?

Naast dat het gewoon een ontzettend lekker eitje is en we de culinaire wereld graag inspireren, heeft het ei heel veel duurzaamheidsvoordelen en gaat het voedselverspilling tegen.

Een aantal voordelen op een rijtje:

  • Het product vermindert verspilling omdat de gerookte eieren veel langer meegaan
  • Onderzoek heeft aangetoond dat een gerookt ei na 18 weken, bewaard bij een temperatuur van 21 graden Celsius, geen bacteriën bevat. Terwijl een normaal ei na 18 weken meer dan 21 miljoen bacteriën bevat
  • Transport is minder kostbaar
  • Geen waterverbruik bij het proces

Contact

Wil je meer weten, wil je de eieren proeven of er meteen mee aan de slag? Bel, mail, app of kom langs :-)

Of vul onderstaand formulier in en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

    Naam (Verplicht)

    Email (Verplicht)

    Onderwerp

    Bericht

    Tik hieronder de juiste code over om uw bericht te kunnen verzenden

    captcha


    Made with love and smoke. All rights Reserved.