Wil je meer weten? Bel, app of vul het contactformulier in.

Over ons

Eind 2018 kwam het idee van het ‘gerookte ei’ op ons pad. Het idee komt oorspronkelijk uit Australië en is in handen van de Familie Kos. Op hun free range kippenboerderij hebben zij de techniek van het koud eieren roken ontdekt en verder ontwikkeld. Het proces is inmiddels verfijnd en met de juiste temperatuur, luchtvochtigheid en rookvolume krijg je dus een heel lekker gerookt eitje.

In mei 2019 hebben wij (Gijsbert & Annegien Bos) de knoop doorgehakt en het idee naar Europa gehaald. Vanuit onze achtertuin in Brabant gingen we aan de slag. Eieren roken in een prototype roker die we zelf hadden gebouwd. Onder het speelhuis van de kinderen stonden we avonden en weekenden te proberen en te testen. Het duurde niet lang voor we het onder de knie hadden. Het was alleen een tijdrovende hobby.

Onze familie, vrienden en kennissen werden proefkonijnen. Met onze hotelschoolachtergrond hebben we veel horeca professionals en foodies binnen handbereik. Dus zij moesten er allemaal aan geloven. Proeven maar. Met altijd een doosje eieren in de auto, want je weet nooit wie je tegenkomt op een dag, breiden we ons bereik uit. Tot de eerste klanten zich aandienden.

In september 2019 hebben we besloten om een professionele roker te laten bouwen. In juli 2020 is deze in gebruik genomen. Een vreemde tijd om te starten met een bedrijf gericht op foodservice, maar dat wisten we in september dat jaar ervoor nog niet. :-)

Als start up in covid-19 tijd met een businessplan gericht op de horeca is het af en toe bikkelen. Maar dit gerookte ei is zo lekker dat we alles op alles hebben gezet om het naar de eindgebruiker te krijgen. De eerste stappen richting de retail zijn gemaakt. We zijn onze klanten dan ook enorm dankbaar voor het vertrouwen in ons product. Van prachtige delicatessenzaken, restaurants die zijn omgebouwd naar deli’s en de introductie in de online wereld. We vinden het te gek en zijn heel trots.

We zetten onze missie door, het gerookte ei bij iedereen op tafel. Zodat er nog meer genoten kan worden van dit mooie, oeroude, product.

Contact

Wil je meer weten, wil je de eieren proeven of er meteen mee aan de slag? Bel, mail, app of kom langs :-)

Of vul onderstaand formulier in en wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

  Naam (Verplicht)

  Email (Verplicht)

  Onderwerp

  Bericht

  Tik hieronder de juiste code over om uw bericht te kunnen verzenden

  captcha


  Made with love and smoke. All rights Reserved.