WAT ZIJN SMOKED EGGS?

Smoked Egg

Een Smoked Egg is een vers ei en dus nog rauw. Het ei heeft een verrassende rooksmaak. Je kan het gerookte ei gebruiken zoals ieder ander vers ei. Voor inspiratie bekijk onze recepten of bezoek onze insta-pagina.

Door een koud rookproces krijgen de eieren een subtiele rookgeur en rooksmaak. Deze unieke smaak geeft een mooie twist aan al je favoriete ei-gerechten.

Houdbaarheid

De houdbaarheid van het gerookte ei is vele malen langer dan een normaal ei. Hiermee is het ei innovatiever en duurzamer.

Onderzoek* heeft aangetoond dat een gerookt ei na 18 weken bij een temperatuur van 21 graden Celsius nagenoeg geen bacteriën bevat.

(*onderzoek is uitgevoerd bij onze partner in Australië)

Innovatie

Het ei product en aanbod is al jaren hetzelfde. Nog nooit is er écht een innovatie op een rauw ei geweest. Of je nu een scharrel ei, biologisch ei of vrij uitloop ei hebt, ze smaken allemaal hetzelfde. De enige differentiatie is op basis van dierenwelzijn of milieu.

Er ontstaat een steeds grotere behoefte aan vleesvervangers. Een ei is een goed alternatief, maar de smaak is zo beperkt dat het op grote schaal niet als vleesvervanger wordt gezien.

Aroma en smaak

Door een precieze afstemming van tijd, temperatuur luchtvochtigheid en rookvolume, creëren we een prachtig aroma en smaak van rook in het ei. De rokerige smaak is vol, maar niet overheersend. Het is heerlijk als gepocheerd eitje, gekookt of gebakken. Maar ook verwerkt in mayonnaise, aioli, brownies of hollandaise saus. De mogelijkheden zijn oneindig.

Lees hier waar je onze geweldige eieren kan kopen. 


Made with love and smoke. All rights Reserved.